Facebooktwitterpinterestmail

Jak co roku, w naszym gospodarstwie, tuż przez sezonem ogórkowym – mamy sezon bobowy. Zapowiadają się dwa tygodnie na polu bobu. Ręcznie rwany, ręcznie łuskany, ręcznie ważony i pakowany. Prawdziwa manufaktura. Codziennie zbieramy świeżutki bób i zawozimy do Wrocławia na TargPiast na ul. Obornicką 235, na stoisko nr 1027. Dowozimy też na terenie Wrocławia do warzywniaków. Kto pierwszy ten lepszy. Warto do nas zadzwonić i zamówić, bo bob się rozchodzi jak świeże bułeczki.

(Uwaga! Piątek 30 czerwca to ostatni dzień zbiorów bobu na naszym polu. To był intensywny czas. Teraz już czas na ogórki małosolne i młodą kapustę kiszoną. A na bób zapraszamy za rok.)

Bób gwiazdą telewizji

W sobotę 24 czerwca z samego ranka będziemy na żywo w telewizji Echo 24 w programie Kocham Jeść gotować różne bobowe przysmaki. Nie przegapcie!

Chcecie wiedzieć jak wygląda zbiór bobu?

Komentarze są zamknięte