PRODUKTY
PRODUKT NIEPASTERYZOWANY
PRZECHOWYWAĆ W LODÓWCE
KAPUSTA KISZONA W GŁÓWKACH
Kapusta jest kiszona metodą tradycyjną, jesienią, zaraz po zbiorach. Nie zawiera konserwantów, octu, wybielaczy, przyspieszaczy fermentacji, dzięki czemu jest to naturalny, bardzo zdrowy produkt o wyjątkowym smaku i kruchości.
Kapusta jest niepasteryzowana, dzięki czemu zachowuje bogactwo bakterii probiotycznych.
Nasza kiszona główka kapusty wygrała aż w 3 konkursach:
- podczas Targów TARECO w 2016r. otrzymała tytuł „Najlepszy Produkt Naturalny”,
- w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” w 2016 r. zajęła pierwsze miejsce,
- podczas Food Show w Katowicach w 2017 r. zdobyła tytuł Food Show Star „Najlepszy produkt dla sektora HoReCa”.
Liście kapusty kiszonej idealnie nadają się na gołąbki:
Przepis gołąbki Prababci Marii Sznajder
Przepis gołąbki ziemniaczane
Przepis gołąbki mięsne
Przepis gołąbki wegetariańskie
Przepis gołąbki po staropolsku