PRODUKTY
PRODUKT NIEPASTERYZOWANY
PRZECHOWYWAĆ W LODÓWCE
KAPUSTA KISZONA CZERWONA
Kapustę czerwoną kisimy podobnie jak białą. Jesienią, zaraz po zbiorach z naszych pól. Dodajemy sól kamienną z kopalni w Kłodawie i czas, na samoczynną fermentację, czyli powolny proces kiszenia.
Kapusta czerwona jest wyśmienita na surówki wszelkiego rodzaju a także na znany i lubiany „Bigos Wrocławski”.
Produkt przebadany w Katedrze Technologii Owoców, Warzyw i Nutraceutyków Roślinnych Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu: czerwona kapusta kiszona to bogate źródło związków polifenolowych, w tym antocyjanów – odpowiedzialnych za czerwone zabarwienie produktu. Wykazuje bardzo wysoki potencjał przeciwutleniający, skuteczny w profilaktyce chorób cywilizacyjnych.
Zawiera bogactwo witamin i naturalnych probiotyków, które wzmacniają odporność i zdrowie.
Pakowana jest w słoiczki o pojemności 500 ml oraz wiaderka 3kg, 5kg i większe.