CERTYFIKATY I NAGRODY
Od kwietnia 2016 roku należymy do międzynarodowej sieci Dziedzictwo Kulinarne, promującej zdrową i lokalną żywność.
Nasze produkty zostały również docenione przez Kapitułę Regionalnego Systemu Promocji Dolina Baryczy Poleca, która promuje wyjątkowe produkty i usługi wysokiej jakości, sprzyjające zrównoważonemu rozwojowi (ekorozwojowi) regionu, w oparciu o tradycję, dziedzictwa kulturowe i kulinarne oraz wartości przyrodniczo-krajobrazowe Doliny Baryczy.
Nasze gospodarstwo zostało wyróżnione i od 2017 roku jest na mapie szlaku kulinarnego Smaki Dolnego Śląska. Więcej informacji
W 2017r. otrzymaliśmy złote jajo KUKBUKA za „wybitne umiejętności w kiszeniu ogórków i kapusty przy wykorzystaniu każdego milimetra tych warzyw, za dbałość o porządek rzeczy: sianie, sadzenie, zbieranie i kiszenie – bez chemii, przyspieszaczy fermentacji czy wybielaczy. Tak samo od ponad 50 lat.” Więcej informacji
Wszystkie nasze produkty powstają z polskich składników i są wytworzone w Polsce, w Dolinie Baryczy, z naszych warzyw.
NASZE ZWYCIĘSKIE PRODUKTY
ZDOBYLIŚMY UZNANIE NA PRESTIŻOWYCH TARGACH I KONKURSACH
- sok z kiszonej kapusty otrzymał podwójny tytuł „Najlepszy Smak Dolnego Śląska” na Festiwalu Europa na Widelcu we Wrocławiu w 2015 r. i w 2017 r.,
- kiszone ogórki małosolne otrzymały tytuł „Najlepszy Smak Dolnego Śląska” na Festiwalu Europa na Widelcu we Wrocławiu w 2015r.,
- w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” w 2015 r. sok z kiszonej kapusty zajął pierwsze miejsce,
- podczas Targów TARECO w 2015r. kiszone buraczki wygrały w konkursie na „Najlepszy Produkt Naturalny”,
- podczas Targów TARECO w 2016r. kiszona główka kapusty wygrała w konkursie na „Najlepszy Produkt Naturalny”,
- w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” w 2016 r. kiszona główka kapusty zajęła pierwsze miejsce,
- podczas Food Show w Katowicach w 2017r. kiszona główka kapusty wygrała w konkursie i zdobyła tytuł Food Show Star „Najlepszy produkt dla sektora HoReCa”,
- kiszona główka kapusty otrzymała również tytuł „Najlepszy Smak Dolnego Śląska” na Festiwalu Europa na Widelcu we Wrocławiu w 2017 r.
- kiszona kapusta czerwona zdobyła tytuł Grand Prix w konkursie Toruńskiego Festiwalu Smaków w 2017 r.
- kiszona kapusta czerwona otrzymała tytuł „Najlepszy Smak Dolnego Śląska” na Festiwalu Europa na Widelcu we Wrocławiu w 2017 r.