CERTYFIKATY I NAGRODY

Dziedzictwo Kulinarne

Od kwietnia 2016 roku należymy do  międzynarodowej sieci Dziedzictwo Kulinarne, promującej zdrową i lokalną żywność.

Dolina Baryczy Poleca

Nasze produkty zostały również docenione przez Kapitułę Regionalnego Systemu Promocji Dolina Baryczy Poleca, która  promuje wyjątkowe produkty i usługi wysokiej jakości, sprzyjające zrównoważonemu rozwojowi (ekorozwojowi) regionu, w oparciu o tradycję, dziedzictwa kulturowe i kulinarne oraz wartości przyrodniczo-krajobrazowe Doliny Baryczy.

Smaki Dolnego Śląska

Nasze gospodarstwo zostało wyróżnione i od 2017 roku jest na mapie szlaku kulinarnego Smaki Dolnego Śląska. Więcej informacji

KukBuk

W 2017r. otrzymaliśmy złote jajo KUKBUKA za „wybitne umiejętności w kiszeniu ogórków i kapusty przy wykorzystaniu każdego milimetra tych warzyw, za dbałość o porządek rzeczy: sianie, sadzenie, zbieranie i kiszenie – bez chemii, przyspieszaczy fermentacji czy wybielaczy. Tak samo od ponad 50 lat.” Więcej informacji

Wszystkie nasze produkty powstają z polskich składników i są wytworzone w Polsce, w Dolinie Baryczy, z naszych warzyw.

Europa Na Widelcu 2017
Food Show Star Produkt
Tar-Eco 2016
Kulinarne Dziedzictwo 2017

NASZE ZWYCIĘSKIE PRODUKTY

Żmigrodzki Smok Sukcesu 2016
Orły Wprost 2018
TAR-ECO 2016
Perła 2018
Targi Toruńskie 2017
Promocja Dolnego Śląska 2018
KUKBUK 2017

ZDOBYLIŚMY UZNANIE NA PRESTIŻOWYCH TARGACH I KONKURSACH

  • sok z kiszonej kapusty otrzymał podwójny tytuł „Najlepszy Smak Dolnego Śląska” na Festiwalu Europa na Widelcu we Wrocławiu w 2015 r. i w 2017 r.,
  • kiszone ogórki małosolne otrzymały tytuł „Najlepszy Smak Dolnego Śląska” na Festiwalu Europa na Widelcu we Wrocławiu w 2015r.,
  • w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” w 2015 r. sok z kiszonej kapusty zajął pierwsze miejsce,
  • podczas Targów TARECO w 2015r. kiszone buraczki wygrały w konkursie na „Najlepszy Produkt Naturalny”,
  • podczas Targów TARECO w 2016r. kiszona główka kapusty wygrała w konkursie na „Najlepszy Produkt Naturalny”,
  • w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” w 2016 r. kiszona główka kapusty zajęła pierwsze miejsce,
  • podczas Food Show w Katowicach w 2017r. kiszona główka kapusty wygrała w konkursie i zdobyła tytuł Food Show Star „Najlepszy produkt dla sektora HoReCa”,
  • kiszona główka kapusty otrzymała również tytuł „Najlepszy Smak Dolnego Śląska” na Festiwalu Europa na Widelcu we Wrocławiu w 2017 r.
  • kiszona kapusta czerwona zdobyła tytuł Grand Prix w konkursie Toruńskiego Festiwalu Smaków w 2017 r.
  • kiszona kapusta czerwona otrzymała tytuł „Najlepszy Smak Dolnego Śląska” na Festiwalu Europa na Widelcu we Wrocławiu w 2017 r.